Metro
Metro Nieuws 22 mrt 2019 / 13:14 uur

Klachten na bericht docent: ‘Volkert waar ben je?’

De universiteit Utrecht heeft tientallen klachten ontvangen, nadat docent Geesteswetenschappen Corné Hanssen, op Facebook schreef: „Volkert, waar ben je?" De docent plaatste deze reactie na bekendmaking van de winst van de partij van Thierry Baudet.

Hanssen doelde met zijn opmerking op Volkert van der G., de man die Pim Fortuyn doodschoot. Woordvoerder van de universiteit Utrecht, Maarten Post, laat aan het AD weten dat de klachten in behandeling worden genomen. „Het college van bestuur van de universiteit gaat kijken of er eventuele sancties worden opgelegd.”

Voorbeeldfunctie

Volgens Post werd de universiteit donderdagmiddag op de hoogte gebracht van het bericht van de docent op Facebook. „Het bleek te kloppen dat hij deze reactie heeft geplaatst. We benadrukken dat wij dit als universiteit een verwerpelijke reactie vinden en nemen afstand hiervan. We vinden dat docenten een voorbeeldfunctie moeten vervullen. Zo’n bericht op een Facebook-pagina staat daar haaks op.”

De Facebook-pagina van de docent is gedeactiveerd. Hij heeft zijn excuses aangeboden, maar wil volgens Post wil Hanssen verder geen commentaar geven. Op zijn bericht kreeg hij tientallen reacties en bedreigingen. Volgende week moet hij op gesprek komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klachten na bericht docent: ‘Volkert waar ben je?’
Sluiten