Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Extra beveiliging voor bedreigd gezin in Urk

Bij het huis van het Marokkaans-Nederlandse gezin waar maandagavond een mishandeling plaatsvond, wordt door de politie extra gesurveilleerd. Ook is er een speciaal nummer beschikbaar gesteld dat ze kunnen bellen als ze zich bedreigd voelen.

Ruzie

Op maandagavond braken er rellen uit in Urk na een ruzie tussen de 18-jarige Soufyan en een andere jongen van 17. In een WhatsApp-groep zou Soufyan de moeder en de vriendin van de jongen hebben beledigd. De ruzie leek te zijn bijgelegd nadat Soufyan zaterdag zijn excuses had aangeboden.

Niets blijkt minder waar als grote groepen jongeren zich maandagavond verzamelen bij het huis van Soufyan. De 17-jarige jongen waar Soufyan (geen) ruzie mee zou hebben dringt samen met een vriend het huis binnen, waar gevochten wordt met bewoners. Zijn moeder wordt geslagen, op de grond geduwd en verliest het bewustzijn.

Bang

De overige familieden van Soufyan, zijn 49-jarige vader en zijn broertje en zusjes tussen de 3 en 19 jaar, voelen zich erg onveilig. „Iedereen slaapt slecht” aldus de moeder. „De kinderen zijn bang, ze gaan niet meer naar school omdat ze het huis niet uit durven.” Volgens de NOS durft ook de vader, al 30 jaar woonachtig en als visser werkzaam in Urk, zijn gezin niet alleen te laten. Hij was niet thuis op het moment dat zijn vrouw en kinderen werden aangevallen en zou zich schuldig voelen.

Ongeveer 50 bezorgde buurtbewoners zijn inmiddels een crowdfundingcampagne gestart. „Wij verafschuwen deze daad en leven intens met het gezin mee.” De teller staat momenteel op 2500 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Extra beveiliging voor bedreigd gezin in Urk
Sluiten