Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Ondernemers geschrokken van klimaatplannen

Na het doorberekenen van de klimaatplannen is duidelijk geworden dat er meer draagvlak moet komen voor de maatregelen. Ook moeten burgers en bedrijven niet tegenover elkaar komen te staan, zeggen werkgeversorganisatie VNO-NCW en MKB-Nederland.

De ondernemers zijn „geschrokken" van de grote verdeeldheid in het klimaatdebat. Met de doorrekening in de hand moeten dan ook oplossingen worden gevonden „die de lasten niet onnodig verzwaren. De overheid moet de polarisatie niet aanjagen met verdelingspolitiek en zelf ook een bijdrage leveren om de lasten te beperken", zegt voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW.

Het doel niet uit het oog verliezen

Zijn collega Jacco Vonhof van MKB-Nederland wijst op de zorgen die huiseigenaren en mkb-ondernemers met een eigen pand hebben. „Van hen worden namelijk investeringen van vele tienduizenden euro’s verwacht. Dit zit niet in alle plaatjes van vandaag verwerkt."

De precieze plannen voor een CO2-heffing wachten de werkgevers af. Ze wijzen erop dat het doel van terugdringing van CO2-uitstoot „zonder onnodig verlies van banen in Nederland" niet uit het oog mag worden verloren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ondernemers geschrokken van klimaatplannen
Sluiten