Metro
Metro Nieuws 2 mrt 2019 / 10:34 uur

Broer terrorist Straatsburg wilde ook aanslag plegen

De oudere broer van de man die in december een dodelijke aanslag pleegde op de kerstmarkt in Straatsburg, is aangehouden op verdenking van terrorisme.

Slechte grap?

De man zou vrijdag een aanslag hebben willen plegen, dat postte hij op Facebook. Samen met een foto van vijf wapens en een kogelvrij vest schreef Malek Chekatt „binnenkort een leven dat eindigt. Ik steek een kaars aan. Voorbereidingen voor een groot feest. Vanavond haal ik het nieuws. Alles is gepland".

Oplettende internetgebruikers alarmeerden hierop de politie, die Chekatt gelijk oppakten. Dat meldt de krant Dernières Nouvelles d’Alsace. Maar, volgens diezelfde krant postte Chekatt een paar uur later berichten van een hele andere toon. Hij stelt dat het niet nodig is zijn berichten serieus te nemen en hint naar 1 april. Of het daadwerkelijk ook een slechte grap was, is niet bekend. Volgens een politiebron is er bij de huiszoeking geen tastbaar bewijs gevonden van een voorbereidde aanslag.

Doodgeschoten

De jongere broer van Malek Chekatt, Chérif, schoot in december om zich heen op een kerstmarkt. Daarbij kwamen vier mensen om het leven. De ouders en broers van Chekatt werden toen al gearresteerd, maar er waren destijds geen aanwijzingen van betrokkenheid bij de terreurdaad. Chérif Chekatt werd na een klopjacht door de politie doodgeschoten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Broer terrorist Straatsburg wilde ook aanslag plegen
Sluiten