Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 mrt 2019 / 14:30 uur

Anti-terreuractie Duitsland blijkt een misverstand

In Duitsland heeft de politie actie ondernomen tegen mensen die verdacht worden van het willen plegen van een aanslag. Duitse media spreken van elf arrestanten. Deze arrestanten worden inmiddels echter alweer vrijgelaten.

Volgens berichten van Bild zijn er voornamelijk Tadzjieken gearresteerd waarvan men vermoedde dat het jihadisten waren. De Duitse justitie heeft later toch laten weten dat het geen terreurverdachten blijken te zijn. Tadzjieken zijn een Iraans volk dat vooral in Tadzjikistan en Afghanistan woont.

Misverstand

De oorzaak van het misverstand had te maken met een 19-jarige Tadzjiek die vrijdag in Essen werd gearresteerd omdat hij met een auto door de binnenstad was gescheurd.

Deze gevaarlijke rit zorgde ervoor dat de angst voor aanslagen met voertuigen oplaaide. Het is niet bekendgemaakt waarom de 19-jarige jongen zo hard door de binnenstad reed. Hij wordt beschuldigd van poging tot doodslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Anti-terreuractie Duitsland blijkt een misverstand
Sluiten