Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 6 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

4 jaar cel voor man die vrouw in stukken zaagde

De rechtbank in Den Haag heeft de 41-jarige Andrei K. veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De uit Rusland afkomstige man doodde op 7 januari vorig jaar met grof geweld zijn vrouw Julia Chernyshova (30). Hij zaagde daarna haar lijk in stukken. De lichaamsdelen verpakte hij in twaalf zakken, die hij in een kist van hun woningen in Scheveningen verstopte.

Vermist

K. heeft bekend, maar zegt dat hij geen herinnering heeft aan de gebeurtenissen. Hij zou er geestelijk slecht aan toe zijn en onder meer aan zware depressies lijden. Een paar dagen na het dodelijke geweld gaf K. de vrouw als vermist op. De politie vertrouwde de zaak niet en deed huiszoeking.

Het Openbaar Ministerie had acht jaar cel en tbs geëist. De rechtbank acht K. niet toerekeningsvatbaar voor het in stukken zagen van het lijk. Volgens deskundigen was hij op dat moment volstrekt los van de werkelijkheid. De opgelegde celstraf is daarom lager dan de eis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
4 jaar cel voor man die vrouw in stukken zaagde
Sluiten