Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 6 mrt 2019 / 12:37 uur

Steeds meer mensen gaan naar de Voedselbank

Het aantal mensen dat eten ophaalt bij de Voedselbank is het afgelopen jaar gestegen met 6 procent tot 140.000 mensen.
Niet alleen de klanten, maar ook de groep vrijwilligers groeide met 6 procent, tot 11.700. Dat blijkt uit cijfers van de Voedselbank.

De voornaamste reden is de versoepeling van de toelatingseisen. Hierdoor is het soort klanten veranderd en zijn er vorig jaar meer alleenstaanden en 50-plussers bijgekomen. Eerder werden de eisen in 2017 ook al eens versoepeld.

Voedselverspilling

Omdat de Voedselbank als eist stelt dat aanmelders alleen welkom zijn als zij een traject volgen om uit de armoede te komen, is meer dan de helft vertrokken. De voedselpakketten bestonden per week uit zo’n 26 producten van bij elkaar 43 euro. De Voedselbank meldt ook dat zij een groot aandeel heeft in het tegengaan van voedselverspilling. Per jaar wordt er voor 74 miljoen euro aan voedsel uitgedeeld aan minder bedeelde mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steeds meer mensen gaan naar de Voedselbank
Sluiten