Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 6 mrt 2019 / 12:54 uur

Da’s lief: burgemeester brengt kiezers per bakfiets

Burgmeester Rob Bats uit de Overijsselse gemeente Steenwijkerland gaat kiezers uit Eesveen die in een rolstoel zitten op 20 maart persoonlijk met de bakfiets naar het stembureau brengen.

In heel Eesveen bevindt zich in totaal één stembureau gelegen in een school. En laat die deur nu net te smal zijn om erdoorheen te ‘rollen’. De gemeenten zijn sinds dit jaar verplicht om ervoor te zorgen dat alle stembureaus toegankelijk zijn voor mensen met een beperking, maar het vervangen van de schooldeur zou een kostbare operatie worden.

Elektrische bakfiets

„Toen heeft de burgemeester gezegd: dan breng ik ze persoonlijk naar een ander stembureau een paar kilometer verderop. Het begon als een grap, maar inmiddels staat er een elektrische bakfiets klaar voor het vervoer”, vertelt een woordvoerder van de burgemeester.

Inwoners die graag bij Bats in de bakfiets stappen om een stem uit te brengen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en de waterschappen, kunnen zich melden bij de gemeente. De verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen vinden plaats op 20 maart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Da’s lief: burgemeester brengt kiezers per bakfiets
Sluiten