Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Meszwaaiende Syriër naar psychiatrisch ziekenhuis

De 28-jarige Syriër die afgelopen zomer in Naaldwijk politieagenten met een mes heeft belaagd, moet een jaar lang in een psychiatrisch ziekenhuis worden behandeld. Tijdens het incident verkeerde de man in een psychose en was hij volledig ontoerekeningsvatbaar. Daarom legt de rechtbank in Den Haag hem geen straf op.

De man is veroordeeld voor bedreiging, oordeelde de rechtbank. Volgens de rechtbank is echter onvoldoende vast komen te staan dat Alaa Al S. daadwerkelijk de agent heeft willen steken. Daarom is hij vrijgesproken van poging tot doodslag of zware mishandeling. Ook is vastgesteld dat hij geen terroristisch motief had.

Neergeschoten

De politie kwam op 27 augustus af op een melding dat een man in verwarde toestand bij de Albert Heijn in de Verdilaan liep en met een mes achter willekeurige mensen aan zat. De Syriër is twee keer door een politiekogel geraakt, hij werd geschopt, geslagen met een wapenstok en door een politiehond in zijn arm gebeten. Pas daarna kon hij worden overmeesterd.

Al S. woonde sinds enkele jaren in Zweden nadat hij de oorlog in zijn thuisland was ontvlucht. Hij was op bezoek bij familie in Nederland. Zijn broers hebben verklaard dat de man al langer volkomen in de war was. Hij was zijn baan kwijt, zijn relatie was gestrand en zijn naturalisatie in Zweden was afgewezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.