Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Ouderen en studenten melden zich bij klimaatmars

De klimaatprotesten lijken niet langer alleen van de jeugd te zijn. Belgische scholieren die spijbelen voor het klimaat trekken in Brussel voor de vijfde keer door de stad, maar bij het scholierenprotest lijken zich nu ook andere leeftijdsgroepen aan te sluiten.

Deze keer lopen er studenten mee met de scholieren en ook hebben de ‘Grootouders voor het Klimaat’ zich bij hen aangesloten. Volgens de politie zijn er voor deze demonstratie in totaal 11.000 deelnemers.

Zesde keer

Het is de zesde achtereenvolgende donderdag dat de Belgische klimaatspijbelaars hun mars houden, waarvoor ze één keer naar Leuven uitweken. Ze eisen van de politiek betere en snellere maatregelen tegen klimaatverandering en doen hun best de meest opvallende slogans te verzinnen. Zo liep een scholier rond met een spandoek met de tekst „Straks verbrand ik mijn reet op deze planeet" en iemand, in het kader van Valentijnsdag, „Ik heb vandaag een date met mijn toekomst”.

Volgens boegbeeld Anuna De Wever moet de druk op de politiek worden opgevoerd, maar moet de beweging politieke kleur overstijgen. ,,Dit is het meest globale onderwerp ooit dus het maakt niet uit of je rechts, liberaal of conservatief bent.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.