Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 6 feb 2019 / 20:07 uur

‘Kankernegerin geen discriminatie’

Hoewel de Surinaamse onderneemster Gilly Emanuels maandenlang werd uitgescholden, getreiterd en gepest door jongeren, stond zij woensdag zelf terecht voor mishandeling van een aantal jongens. Volgens Emanuels waren dat echter de jongeren die haar zo gepest hebben. Berichtgeving van rechtbankjournalist Koen Nederhof over de zaak zorgt voor verontwaardiging.

Emanuels had een ijssalon in Hilversum, waar ze tot de zomer van 2017 werkte. Het was in die tijd dat ze eruit ging vanwege de aanhoudende pesterijen waar ze mee te maken kreeg. Een aantal jongens treiterden de vrouw, noemde haar onder andere kankernegerin en kankeraap, gooiden meermaals de ruiten van haar ijssalon in en besmeurden een Surinaamse vlag met poep voor haar deur.

Met een stok

Toch is het Emanuels die woensdag óók voor de rechter moest verschijnen en tegen wie een straf werd geëist. Zij had er na de maandenlange pesterijen namelijk helemaal genoeg van. Omdat de problemen met de jongeren naar eigen zeggen door geen enkele instantie werden opgelost, nam ze het heft in eigen hand en besloot ze de jongens te lijf te gaan met een stok. Ze belandde in een duw- en trekpartij met de jongeren.

Emanuels gaf woensdag bij de rechter aan zich ernstig bedreigd en gediscrimineerd te hebben gevoeld. In deze rechtszaak werd echter niemand vervolgd voor discriminatie. De zaak tegen de 19-jarige verdachte die Gilly zou hebben beledigd, Bobby L., werd de dag van de rechtszaak aangehouden op verzoek van haar advocaat Richard Korver. L. werd vervolgd voor belediging, maar dat vond Korver niet genoeg. Hij wil dat niet alleen de jongen, maar ook zijn twee vrienden vervolgd worden. En dan ook voor discriminatie en gebruik van geweld. Wat er met de jongens gebeurt is dus nog onduidelijk. Tegen Emanuels zelf werd een taakstraf van 120 uur geëist, waarvan 60 uur voorwaardelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Kankernegerin geen discriminatie’
Sluiten