Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 feb 2019

Hele land helpt om Zaltbommel carnaval te vieren

Carnaval draait allemaal om de gezellig- en saamhorigheid. En dat hebben ze in Zaltbommel wel gemerkt. Door een verwoestende brand twee weken geleden gingen alle praalwagens en heel veel carnavalsspullen in vlammen op. Maar de optocht is nu toch groter dan daarvoor.

Twintig loopgroepen

Vanuit het hele land kwam hulp voor carnavalsvereniging De Wallepikkers, vertelt voorzitter Martijn Merks. Zaterdag rijden er tijdens de optocht weliswaar maar zes of zeven snel opnieuw gebouwde praalwagens, maar er hebben zich meer dan twintig zogenoemde loopgroepen aangemeld. „Dat hebben we nog nooit gehad", aldus Merks.

Carnavalsverenigingen uit onder meer Bleiswijk, Den Haag en Bergen op Zoom schroomden niet om oude praalwagens, koppen voor op de praalwagens en onderstellen om op te bouwen aan te bieden. „Maar ook gereedschap en lasapparaten. Brandblussers, die verplicht zijn op een wagen. We hebben zoveel aanbod gehad dat we voor sommige dingen moesten bedanken." Dus tóch nog een optocht in Zaltbommel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hele land helpt om Zaltbommel carnaval te vieren
Sluiten