Metro
Metro Nieuws 13 feb 2019 / 06:30 uur

Dit is de grappigste taalvout van 2018

Daar hebben we ‘m weer: de grappigste taalvout van 2018. De afgelopen weken kon er gestemd worden, en woensdagochtend werd de winnaar door stichting Taalvoutjes bekendgemaakt: ‘De vegetarische slager ligt vanaf nu in de diepvries op de slagerij-afdeling.’

Het was één van de twintig van de grappigste, populairste en soms zelfs pijnlijke taalvouten van het afgelopen jaar. Een keuze maken was af en toe best lastig, want wat is nou grappiger: een schoolfotograaf bij wie je een broertje of zusje kon laten maken of de dubieuze krantenkop ‘aantal deelnemers Avondvierdaagse loopt achteruit’?

Duizenden missers

Het was de advertentie van een PLUS-supermarkt die er uiteindelijk met de prijs vandoor ging. De winnende foto prijkt in een eregalerij van Taalvoutjes. De stichting die grappige spel- en taalfouten verzamelt en publiceert viert woensdag zijn zevende verjaardag.

Volgens Vellah Bogle, oprichter van Taalvoutjes, krijgt de stichting ieder jaar duizenden missers toegezonden uit alle uithoeken van het land. „Elke keer als je denkt dat je alle vouten nu wel eens gezien hebt, komt er weer een juweeltje binnen."

Lachen, gieren, brullen

„Het aanbod is iedere keer zo divers „dat er genoeg op de plank ligt om nog eens zeven jaar vol te maken", zegt Bogle. Ook dit jaar was het weer lachen, gieren, brullen. Zie hieronder de tien populairste foutjes van 2018.

1. De Vegetarische slager ligt vanaf nu in de diepvries op de slagerij afdeling

2. Aantal deelnemers Avondvierdaagse loopt achteruit

3. Ik wil graag gebruik maken van de mogelijkheid om een broertje/zusje te laten maken bij de schoolfotograaf

4. ‘Ook je enkel laten afzetten bij Schiphol gaat straks geld kosten’

5. Niet goed (sticker op een nietmachine)

6. God heeft jouw lief

7. Fijn dat ik jou juf mocht zijn

8. Man stopt giga-aubergine in anus tegen constipatie

Recept van de dag: auberginesoep

9. Van Gilse geilesuiker

10. ‘Dildobende’ had maar één lid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is de grappigste taalvout van 2018
Sluiten