Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 12 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Loterijwinnaar wil anoniem blijven en zet masker op

Een Jamaicaanse geluksvogel won iets meer dan een miljoen euro in de Super Lotto en nam zijn prijs in ontvangst met een wel zeer opmerkelijke outfit aan.

Omdat hij niet wilde dat hebberige familieleden erachter kwamen dat meneer A. Campbell (een veel voorkomende achternaam) miljonair is, zette hij een masker uit de filmreeks Scream op. Op die manier zou zijn identiteit een geheim blijven.

Superlotto

De Jamaicaan incognito meldde zich pas na 54 dagen, in november vorig jaar viel de geldprijs al op zijn winnende lot. Vorige week nam hij de cheque van 158,4 miljoen Jamaicaanse dollars in ontvangst. Op foto’s is te zien hoe hij met zijn Screammasker in het hoofdkantoor ten tonele verscheen en zich met een aantal medewerkers op de foto liet zetten.

Volgens de nieuwe miljonair kreeg hij de winnende getallen door tijdens een visionaire droom. Hij herinnerde zich de droom niet, maar heeft wel de getallen wel onthouden. Toen hij in de avond van 23 november doorkreeg dat hij gewonnen had, werd hij direct ziek. Dat is ook de reden dat hij zo lang gewacht heeft met het ophalen van zijn prijs. Hij moet de cheque binnen 90 dagen komen verzilveren, anders kwam deze te vervallen.

„Vanaf de dag dat ik won, voel ik me al niet lekker. Mijn hoofd doet zoveel pijn van het vele denken, het is als een droom die uitkomt. Ik had twee weken zoveel last van buikpijn dat ik even was vergeten dat ik had gewonnen”, vertelt hij met zijn masker op aan de Jamaican Star. En wat hij met het geld gaat doen? „Een nieuw huis kopen”, zo vertelt hij.

Vreemde rijke vogels

Dat prijswinnaars van de lotto van de Caribische eilandstaat zich verkleden om onherkenbaar te blijven, begint een trend te worden. Vorig jaar juni droeg er iemand een emoji-masker, andere winnaars probeerden met hun lange haren of rasta-dreadlocks onherkenbaar te blijven.

Niet alleen opdringerige familieleden, ook criminelen hebben het doorgaans voorzien op het vermogen van loterijwinnaars. Jamaica kent veel gewelddadige overvallen en inbraken, dus de vermommingen zijn ook een goede manier om niet op hun radar te verschijnen.

Daarnaast levert het natuurlijk hilarische beelden op.

https://twitter.com/lordsofviral/status/1095423362346766338

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.