Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Oudste oorlogsveteraan en Amerikaan (112) overleden

De oudste Tweede Wereld-oorlog veteraan en oudste man van de Verenigde Staten is op 112-jarige leeftijd overleden. Richard Overton was na de Japanner Masazo Nonaka de tweede oudste man van de wereld.

Overton is donderdagmiddag overleden aan de gevolgen van een longontsteking, meldt een familielid aan CNN. De oorlogsveteraan zou op 11 mei 2019 zijn 113e verjaardag vieren.

Speech van Obama

Tijdens een ceremonie waar veteranen werden geëerd zei de voormalig president Barack Obama de volgende woorden: ,,Hij was erbij in Pearl Harbor toen de gevechtsschepen nog aan het smeulen waren. Hij was erbij in Okinawa. Hij was erbij in Iwo Jima, waar hij zei: ,Ik kon alleen daar wegkomen dankzij Gods hulp."

Elke avond ijs

Overton hield er zelf niet van om over de oorlog te praten of eraan te denken. Aan CNN vertelde hij in 2013 dat hij geen medicijnen nam. ,,Ik drink whisky in mijn koffie en soms drink ik de whisky puur. Ik rook sigaren en blaas de rook uit, ik slik het niet door. En ijs, ik eet elke avond ijs het maakt mij gelukkig. Ik loop nog steeds veel, praat veel en ik rij nog auto." " onthulde de destijds 107-jarige Overton zijn geheim voor een lang leven."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.