Binnenland 28 dec 2018 / 10:33 uur

Pop-up shop voor Stichting Jarige Job

Samen met Fatima Moreira de Melo opende burgemeester Aboutaleb de eerste Jarige Job pop-up shop. Tot en met 5 januari kunnen ouders en kinderen in POST – het voormalige postkantoor aan de Coolsingel – cadeautjes doneren en verjaardagsboxen inpakken voor kinderen uit arme gezinnen.

Armoedeproblematiek

Burgemeester Aboutaleb: ,,Met dit initiatief laat Stichting Jarige Job bezoekers, oud maar vooral jong, op een toegankelijke manier kennismaken met de armoedeproblematiek en ook hoe je zelf kan helpen.”

Inpakwedstrijdje

De eerste groep kinderen die was gekomen om mee te helpen, deed samen met de burgemeester en Fatima Moreira de Melo een ludiek ‘inpakwedstrijdje’ met een feestelijke traktatie en Superhelden Certificaat als beloning.

Niet kunnen trakteren

,,In Nederland groeien zo’n 61.000 kinderen op in families die écht heel weinig geld hebben. Deze kinderen zitten niet op een sport, gaan niet mee met schoolreisjes en gaan op hun verjaardag niet naar school ,omdat ze niet kunnen trakteren. Hierdoor komen zij in een sociaal isolement terecht.”, zegt Huib Lloyd, oprichter en directeur van Stichting Jarige Job.

Verjaardagsbox

Via de door hem en zijn vrouw in 2010 opgerichte stichting zorgt hij er inmiddels voor dat iedere maand zo’n 5000 ouders voor hun jarige kind een verjaardagsbox bezorgd krijgen met cadeautjes, slingers en traktaties voor in de klas.

Jarige Job Experience

Op 28, 29 december en 3, 4 en 5 januari zal de pop-up shop iedere dag van 11.00 tot 16.00 uur geopend zijn. Bezoekers gaan de Jarige Job Experience beleven door het afleggen van een parcours waarbij zij een donatie doen, traktaties voor in de klas voorbereiden en verjaardagsboxen samenstellen.

Projectontwikkelaar Omnam ondersteunt dit mooie gebaar door POST tijdelijk ter beschikking te stellen aan Stichting Jarige Job.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pop-up shop voor Stichting Jarige Job
Sluiten