Metro
Metro Nieuws 6 nov 2018 / 17:59 uur

Sinterklaasfeest politie voortaan zonder Zwarte Piet

Vanaf 2020 zal bij de interne sinterklaasviering op politiebureau’s door heel Nederland, Zwarte Piet niet langer welkom zijn. Op het bureau in Den Haag zal het feest dit jaar al in aangepaste vorm plaatsvinden.

Volgens een woordvoerder van de politie is de reden voor deze aanpassing de heftige maatschappelijke discussie rondom het kinderfeest. „Wij willen een sinterklaasfeest geven waar iedereen zich comfortabel bij voelt.” Zwarte Piet zorgde voorgaande jaren namelijk voor pijnlijke ervaringen bij collega’s.

Uiterlijke nieuwe pieten

Het uiterlijk van Zwarte Piet zal geleidelijk aan veranderen. In Den Haag heeft het korps echter besloten meteen korte metten te maken met Zwarte Piet. „Iedereen hier vindt er het zijne van. Ook bij ons werden er vragen over gesteld en daarom is besloten het op deze manier te doen.”

Volgens het AD is het nog onduidelijk hoe de Zwarte Pieten er na de aanpassing uit zullen gaan zien. „Daar wordt nog naar gekeken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Sinterklaasfeest politie voortaan zonder Zwarte Piet
Sluiten