Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 6 nov 2018 / 19:09 uur

Beau haalt daklozen van straat voor nieuwe tv-show

In De Sleutel, het nieuwe tv-programma van Beau van Erven Dorens, spelen daklozen wederom een centrale rol. Na The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project, gaat hij nu op pad om daklozen uit zes verschillende steden een dak boven het hoofd te geven. Het programma komt volgend jaar op de buis, maakte RTL dinsdag bekend.

Geen geld, maar een appartement

„Bij Gerrie, Alan en Marco, deelnemers aan het daklozenproject in Amsterdam, heb ik gemerkt dat een groot deel van het verhaal pas begon toen ze een eigen huis hadden gevonden", aldus Beau. „Met als belangrijkste probleem: hoe hou je dat huis? En hoe vecht je je terug in een samenleving waar je zolang geen deel van hebt uitgemaakt?"

In De sleutel, dat verder moet gaan waar The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project ophouden, krijgen de daklozen geen geld, maar een appartement. Met hun eigen huis en onder begeleiding van professionele hulp krijgen de daklozen de kans om weer een plaats in de maatschappij te vinden.

Wetenschappelijk onderzoek

Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Housing First, een idee dat uit de Verenigde Staten komt en over de hele wereld veel succes heeft geboekt. Rokus Loopik, herstelcoach met wie Beau ook werkt in Het Rotterdam Project, haalde het principe van Housing First in 2006 naar Nederland.

„Het is onze plicht dakloze mensen van de straat te halen en ze te leren zichzelf te helpen zodra ze ergens gaan wonen. Veel slimmer, goedkoper en humaner dan met Housing First wordt het niet", aldus Loopik. Hij ziet de samenwerking met Beau helemaal zitten. „Ik heb 200 procent vertrouwen in de samenwerking met Beau, de mensen met wie we gaan werken en de uitkomst van dit programma."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Beau haalt daklozen van straat voor nieuwe tv-show
Sluiten