Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 nov 2018 / 16:44 uur

Amsterdamse familie opgepakt wegens witwassen

In Amsterdam is een familie aangehouden op verdenking van het witwassen van grote bedragen aan crimineel geld. Het gaat om een man (60), vrouw (64) en hun dochter (27) en zoon (23), meldt het Openbaar Ministerie. De politie deed al langere tijd onderzoek naar de familie.

Tegelijk zijn dinsdag ook doorzoekingen gedaan in twee woningen, een kluisje en een bedrijfsruimte in de hoofdstad. Daarbij werd een vuurwapen gevonden in een woning. Het OM heeft vooruitlopend op een ontnemingsvordering meteen beslag gelegd op een woning, drie auto’s, een motor en een scooter van verdachten.

Half miljoen euro

De vader werd in 2013 al eens aangehouden nadat er in zijn huis ongeveer een half miljoen euro aan contant geld was gevonden. Hij deed daar destijds afstand van en kwam er van af met een geldboete. Afgelopen zomer is de zoon opgepakt toen hij ook weer met een half miljoen cash rondreed in een auto. Het OM denkt dat hij opdrachten kreeg van zijn vader.

Vader en zoon worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Voor de vrouwen is dat nog niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Amsterdamse familie opgepakt wegens witwassen
Sluiten