Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 okt 2018 / 10:40 uur

Nederlandse volleybalsters spelen zaterdag om brons

Zaterdagochtend spelen de Nederlandse volleybalsters om de bronzen medaille op het WK in Japan. Ze strijden tegen China.

Nederlandse volleybalsters spelen zaterdag om brons
Teleurstelling na verlies van Servië / ANP

Niet goed genoeg

Vrijdag verloren de Nederlandse vrouwen tegen Servië, het werd 1-3. Olympisch Kampioen China verloor in de halve finale van Italië met 2-3. Oranje en China speelden al eerder tegen elkaar op dit WK. Afgelopen dinsdag gingen de leeuwinnen met 3-1 onderuit. Dat had verder geen grote consequenties, want zowel China als Nederland bereikten de halve finale.

Op Twitter schrijven de volleybalsters dat ze alles gegeven hadden wat erin zat, maar dat het helaas niet goed genoeg was.

Beste resultaat ooit

Oranje won nog nooit een medaille op een WK en de leeuwinnen hebben nu al het beste resultaat ooit gehaald. De beste klassering in een Wereldkampioenschap was tot nu toe de zevende plaats in 1998, toen vonden de wedstrijden ook plaats in Japan. Amerika is de regerend wereldkampioen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse volleybalsters spelen zaterdag om brons
Sluiten