Iris Hermans
Iris Hermans Nieuws 19 okt 2018
Leestijd: 3 minuten

Robin laat Chinese dj-dromen uitkomen!

Tijdens Amsterdam Dance Event staat de Aziatische dancescene centraal. Robin Leembruggen scout Chinees talent en neemt ze mee naar ADE.

Chinalove

,,Ik geef echt om China!” Robin Leembruggen (25) woont nu vier jaar in China en werkt bij platenlabel Liquid State dat deze ADE onder meer feesten host (Liquid Nights) en in diverse panels zit. En hij gelooft in het land. ,,Het heeft de meeste potentie in de elektronische dancemuziekindustrie, let maar op.” Er wonen 1.3 miljard mensen en ‘ze willen daar echt met geld smijten’, ,,de fees die dj’s daar krijgen zijn vaak zo veel hoger dan wij gewend zijn.”

Kort nachtje (maar niets van te merken)

Ondanks een heel kort nachtje na een feest van z’n label in de Jimmy Woo, praat Robin vol energie en bevlogenheid. ,,Ik voel echt een dikke passie voor de muziek daar.” Al is het niet zo dat Chinese EDM heel erg anders is dan de Europese. Geen Chinese violen in de tracks dus en hij begint te lachen, ,,Nederlandse dj’s stoppen er toch ook geen Frans Bauer in?” Het gaat om een internationale sound die ze overal kunnen neerzetten, en daar helpt Robin bij door Chinees talent te scouten en ze een (internationaal) platform te bieden. Zo was hij het die dj Chace ontdekte, de allereerste Chinese dj ooit op Tomorrowland mainstage.

‘Fuck de rest’

Nu heeft hij de veelbelovende dj Corsak meegenomen naar Amsterdam. Een mooi verhaal, ,,heb je even?” Corsak speelde, enorm gepusht door zijn ouders, al vanaf zijn derde piano: een ‘megamuzikaal’ talent. Maar Corsak wilde dj worden. Hij ging tegen z’n ouders in, trok z’n eigen plan en bleek de sterren van hemel te kunnen draaien. De Chinese droom, ,,Een inspiratiebron voor de jeugd. Doe waar je je goed bij voelt en fuck de rest.” Dankzij zulke jongens wordt de muziek steeds populairder en staan steeds meer dj’s in spe op. Ze kunnen zich met een Chace of een Corsak identificeren. ,,Supertof zo’n Martin Garrix die met z’n mooie kapsel staat te shinen natuurlijk, maar daar kunnen Chinese jongeren niet zoveel mee.” Niet dat Chinezen geen mooi kapsel hebben, lacht hij snel, ,,maar lokale talenten kunnen de boodschap gewoon beter verspreiden.”

Instagram: Corsakmusic

Enige is wel dat er nog te weinig managers en andere pro’s zijn die de jonge talenten kunnen begeleiden, ,,maar ik weet zeker dat ook dat gaat komen.” En anders kan hij daar vast ook bij helpen. Ja, Robin Leembruggen doet zijn achternaam eer aan. Hij is een heel mooi voorbeeld van de oost en west maximaal verbinden en daar is hij nog lang niet klaar mee. Na ADE gaat-ie dus gewoon weer terug naar Shanghai, al gaat hij daar soms ‘wel kapot’ van al die noodles en mist ‘zoiets doms als een tosti’, knipoogt hij. Ook híj doet daar waar hij zich goed bij voelt. ,,En als het fout gaat…? Fuck it, dan kom ik gewoon weer terug!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.