Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 sep 2018 / 12:28 uur

Parijs weer opgeschrikt door steekpartij op straat

Parijs is, een dag na de steekpartij waarbij meerdere mensen gewond raakten, wederom opgeschrikt door een incident waarbij een man ogenschijnlijk willekeurig op mensen instak.

Motief

Een man zou maandag in het centrum van Parijs een postbode en een andere voorbijganger met een schaar zijn aangevallen. De politie overmeesterde hem uiteindelijk onder meer met behulp van een taserpistool. Over de motieven van de aanvaller is nog niets bekendgemaakt.

Hetzelfde geldt voor een man van Afghaanse komaf die zondagavond in Parijs op mensen op straat instak. Daarbij vielen acht gewonden onder wie vier ernstig gewonden. De politie heeft niets over zijn mogelijke motieven gezegd. Volgens omstanders maakte hij een bedwelmde of gedrogeerde indruk, meldden Franse media.

Lyon

Grote beroering was er maandag ook in Lyon. Het vliegveld van de derde stad van Frankrijk werd opgeschrikt door een voortvluchtige automobilist. De man onttrok zich aan een controle op een autosnelweg ten oosten van Lyon en reed het terrein van de luchthaven Lyon-Saint-Exupéry op. Hij wist achtervolgd door de politie de banen bestemd voor vliegtuigen te bereiken. Hij is daar overmeesterd en aangehouden. Voor het politieonderzoek is het vliegverkeer enige tijd stilgelegd.

Reageer op artikel:
Parijs weer opgeschrikt door steekpartij op straat
Sluiten