Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 sep 2018 / 12:15 uur

Agente zegt dat doodschieten buurman een foutje was

Er is flink wat ophef ontstaan in de Amerikaanse stad Dallas nadat een blanke agente naar eigen zeggen per ongeluk haar donkere buurman doodschoot.

Verlof

Amber Guyger (30) ging donderdag na haar dienst naar huis, maar stapte volgens haar lezing per ongeluk het verkeerde appartement binnen. Daar schoot ze haar 26-jarige buurman Botham Shem Jean neer die in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweek.

De merkwaardige ‘vergissing;’ houdt de gemoederen nu al een paar dagen bezig, mede omdat in dit incident weer een gewapende blanke agent een ongewapende jonge Afro-Amerikaanse man neerschiet. En vrijdag zei politiechef Renee Hall dat er een arrestatiebevel zou komen, maar Guyger was slechts met verlof gestuurd.

Zondagmorgen heeft een advocaat namens de familie van het slachtoffer er bij het OM op aangedrongen Guyger te laten arresteren. Uiteindelijk werd ze gearresteerd wegens doodslag, maar kwam ze vrijwel meteen weer vrij nadat haar borg werd betaald.

Er wordt nu onderzoek gedaan naar wat er zich in het appartement heeft afgespeeld. Het slachtoffer was ongewapend. Jean had ook een keurige baan bij PricewaterhouseCoopers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agente zegt dat doodschieten buurman een foutje was
Sluiten