In het nieuws

Alarm in Australië om aardbeien met naald erin

Alarm in Australië om aardbeien met naald erin

Levensgevaarlijk ©Facebook, Joshua Gane

Foto van 'Jelmer Visser'

12 SEP 2018

Een wraakzuchtige medewerker van een supermarkt zou expres naalden in aardbeien hebben gestopt in Australië. Klanten worden gewaarschuwd om de aardbeien terug te brengen of weg te gooien nadat een man zich pijnlijk verwondde toen hij een naald-aardbei doorslikte. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Alarm in Australië om aardbeien met naald erin

Groot alarm in drie staten om de wraakactie ©Facebook, Jushua Gane

Naald-aardbeien

De Vereniging van Aardbeienkwekers in de staat Queensland meldt dat zij aanwijzingen hebben dat er een ex-medewerker van de supermarktketen Woolworths achter de sadistische daad zit. Volgens de politie heeft de schokkende actie duidelijk de intentie om mensen te verwonden.

De zaak kwam aan het licht toen de 21-jarige Hoani Hearne uit Brisbane een aardbei met een halve naald erin doorslikte en met ernstige pijnklachten naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Een vriend van het slachtoffer deelde de foto's van de vlijmscherpe vruchten op Facebook. In het bakje waar het slachtoffer uit had gegeten, werden nog meer naalden aangetroffen.

De Australische autoriteiten stelden onmiddellijk een onderzoek in samenwerking met de boerderij waar het fruit vandaan komt. Omdat niet bekend is hoeveel naalden er aan de vruchten zijn toegevoegd, worden consumenten in de staten Queensland, New South Wales en Victoria gewaarschuwd voor het levensgevaarlijke fruit. Het gaat om bakjes die na donderdag gekocht zijn van twee merken.


Ronde van Spanje start in 2020 in Nederland

Ronde van Spanje start in 2020 in Nederland

Alonso Gamero (Peru) viert zijn overwinning in een ronde van de Vuelta in 2018 / ANP

Foto van 'metronieuws'

12 MIN

Wielrenliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen: de Ronde van Spanje start in 2020 in Nederland. Utrecht, Den Bosch en Breda worden aangedaan.

De grote drie

Voor Utrecht is dit het derde grote wielerevenement dat de stad mag ontvangen. In 2010 was de stad finishplaats in de Giro d'Italia en in 2015 ging er de Tour de France van start. Volgens burgemeester Jan van Zanen is Utrecht daarmee de eerste stad ter wereld die de grote grote wielerronden heeft mogen verwelkomen. En daar zijn mensen maar wat blij mee.


Stintonderzoek duurt nog maanden

Stintonderzoek duurt nog maanden

De stints werden voornamelijk door kinderdagverblijven en postbezorgers gebruikt / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

1 UUR

Het duurt waarschijnlijk nog maanden voordat het onderzoek naar het dodelijk ongeluk met de stint in Oss is afgerond. Het Openbaar Ministerie en de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Faillissement

Het is een omvangrijk onderzoek: er wordt onder meer op locaties onderzoek gedaan, getuigen gesproken en de stint zelf wordt onderzocht. Dat is overigens niet het enige onderzoek naar de sint: ook de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Onderzoeksraad voor Veiligheid hebben lopende onderzoeken.


Elke dag spontane praatjes met bijzondere mensen

Elke dag spontane en bijzondere praatjes in de tram

Ayoub: Het is mijn werk om mensen veilig naar hun bestemming te brengen! Mensen waarderen dat en bedanken me vaak.

In samenwerking met Olympia Nederland

10 DEC 2018

Ayoub (22) is trambestuurder via Olympia. Eerst was hij administratief medewerker, nu rijdt hij dagelijks mensen naar hun bestemming. Hoe kwam hij tot deze keuze? En wat hebben verantwoordelijkheid en keelpastilles hiermee te maken?

,,Drie jaar zat ik op kantoor als administratief medewerker. Het eerste jaar was helemaal geweldig. Ik vond het dankbaar werk en had de verantwoordelijkheid over de administratie van dertig bedrijfjes. Dat ze mij dit toevertrouwden! Die verantwoordelijkheid vond ik fijn, maar in het tweede jaar begon ik het contact met andere mensen te missen. Dan was ik blij als er werd gebeld en even met iemand kon praten. Met dat inzicht wilde ik iets doen. Via een vriend kwam ik op de tram. Eerst als conducteur en later als bestuurder. In dat werk heb ik zowel verantwoordelijkheden als contact met mensen. Daar krijg ik energie van."

'Ik houd van dat spontane'


Duitse asiels: 'Huisdieren zijn geen Kerstcadeau's'

Huisdier cadeau doen tijdens de feestdagen? Denk goed na. ©Pixabay

Foto van 'Jelmer Visser'

2 UUR

Puppy's en kittens staan hoog op vele verlanglijstjes van kinderen tijdens de feestdagen. Toch wordt hierbij wel eens vergeten dat deze 'Kerstcadeautjes' jarenlang moeten worden uitgelaten of een schone kattenbak nodig hebben. En hier zit niet iedereen op te wachten.

Duitse dierenasiels vinden dat het te vaak voorkomt dat er een huisdier cadeau wordt gedaan tijdens de Kerst om vervolgens weer snel op straat te belanden. Om impulsaankopen te voorkomen, hebben tientallen opvangcentra in Nedersaksen, Bremen en Berlijn alle adopties tijdens de feestdagen opgeschort.

Ook deze pup wordt later een volwassen bulldog ©Skitterphoto


De wereld van fotoproducten stopt nooit…

De wereld van fotoproducten stopt nooit…

Kerstcadeautjes vol foto's. / Smartphoto.nl

Advertorial

7 DEC 2018

Voor wie de vorige eeuw nog heeft meegemaakt: het ontwikkelen van je fotorolletje was me nogal een spannende gebeurtenis. Hoeveel foto’s zouden er nu weer onscherp zijn?

Meteen maar terug naar nu, de tijd waarin we onze (smartphone)foto’s overal op terug kunnen zien. Bij de één blijven al die plaatjes standaard op het mobieltje terug te vinden - vervolgens wordt vergeten ze ook elders op te slaan – bij de ander komen de vakantie-, baby-, trouw- en wat-voor-gelegenheid-dan-ook-foto’s op tal van fotoproducten terug.

14 miljoen klanten


Ocean Cleanup werkt nog niet goed genoeg

Ocean Cleanup werkt nog niet goed genoeg

Het probleem is volgens Slat gewoon op te lossen / ANP

Foto van 'metronieuws'

2 UUR

Oei, een tegenvaller voor de Nederlandse Boyan Slat. Hij is de zee op gegaan om met zijn Ocean Cleanup de plastic soep op te ruimen, maar het schoonmaaksysteem laat afweten.

Het beweegt namelijk te langzaam en houdt het plastic dat wordt verzameld niet vast, dat schrijft RTL Nieuws. En daarmee werkt de plasticvanger dus niet, bevestigt een woordvoerder. Er wordt momenteel hard gewerkt om de fout op te lossen.

Op te lossen


 ‘Wie maakt mij belastingvrij en trouwt met mij?’

‘Wie maakt mij belastingvrij en trouwt met mij?’

‘Wie maakt mij belastingvrij en trouwt met mij?’ Foto: Monique Nooteboom

Foto van 'Julia Onclin'

2 UUR

Vrijgezellenbelasting, baardbelasting en urinebelasting. De tentoonstelling: Bizarre Belastingen, moet het onderwerp belasting weer interessant maken.

We betalen het allemaal, maar het is wel het minst sexy onderwerp dat er bestaat: belasting. Daar komt vanaf half december echter verandering in. Het Belasting- en Douane Museum start dan met de nieuwe tentoonstelling: Bizarre Belastingen. In deze expositie zijn de twintig bijzonderste belastingen van vroeger in een modern jasje gestoken.

 ‘Wie maakt mij belastingvrij en trouwt met mij?’

‘Wie maakt mij belastingvrij en trouwt met mij?’


4 topkansen webshops om over de grens te verkopen

4 topkansen webshops om over de grens te verkopen

Foto: Colourbox

In samenwerking met PayPal

6 DEC 2018

Black Friday en Cyber Monday hebben we nog maar net achter de rug en het volgende ‘shopevent’ is al weer begonnen. Nou ja event, een hele maand eigenlijk. Feestmaand december is sowieso dé shopmaand natuurlijk.

Dat ene unieke cadeau

Veel mensen zoeken - steeds meer online – onlangs voor Sinterklaas en straks voor Kerstmis naar dat ene speciale en unieke cadeau. Voor familie, voor vrienden, voor hun geliefde. Waar je vroeger alleen dichtbij huis winkelde, daar geeft shoppen over de grens nu veel meer mogelijkheden om dat juiste geschenk te vinden. Talloze Nederlandse online winkeliers verkopen hun producten in het buitenland. Dit dankzij de bloeiende e-commerce industrie die ons land rijk is.


‘Misschien zit je droomklant wel naast je in 't OV'

‘Misschien zit je droomklant wel naast je in 't OV'

Foto: Unsplash.

Foto van 'Amarins de Boer'

3 UUR

Minutenlang naar buiten staren, scrollen door je Instagramfeed of gewoonweg even je ogen dicht doen. De tijd doorkomen in de trein doen we allemaal anders. Maar wáárom zou je al die momenten die je tóch uit moet zitten, niet netwerkend doorbrengen?

Daarvoor pleit netwerkexpert Judith Smits. „We leven in een netwerkeconomie en netwerken de hele dag. Behalve in het openbaar vervoer”, zegt Smits verbaasd. „Terwijl er om je heen allemaal hele interessante mensen zitten.”

Smits (40) schreef het boek De FUNfactor, waar ze beschrijft hoe je jouw eerste indruk versterkt en met plezier netwerkt. De trein is daar bij uitstek een goede plaats voor, zegt ze. „Stel je bent accountmanager en je hebt een droomklant in gedachte. Het kan zomaar zijn dat degene die naast je zit bij dat bedrijf werkt. Daar kom je nooit achter, tenzij je gewoon dat gesprek aangaat.”


Win fantastische prijzen in de Metro GiveAway Show

Foto van 'Metro'

30 NOV 2018

Ook dit jaar vindt de jaarlijkse show van Metro waarin wij veel prijzen weggeven weer plaats via Facebook LIVE en iedereen kan meedoen! Zorg dat je dus op vrijdag 14 december om 19:30 uur onze Facebook pagina open hebt staan en doe mee!

Je kunt je nu al aanmelden voor dit evenement zodat je zeker weet dat je niets gaat missen. Bovendien geven wij onder alle vroege aanmelders ook al prijzen weg.

Meld je hier aan voor het evenement


Conservatieven stemmen: is er nog vertrouwen in May?

Conservatieven stemmen: is er nog vertrouwen in May?

Theresa May heeft aangegeven te blijven vechten voor het leiderschap / ANP

Foto van 'metronieuws'

3 UUR

De Britse Conservatieven weten niet of ze nog vertrouwen hebben in hun leider en premier Theresa May. Woensdagavond wordt er over die vraag gestemd.

Vechten

Er waren al eerder geruchten over een motie van wantrouwen, maar er was nog geen concreet plan. Nu zijn er voldoende leden die de vertrouwenskwestie aan de orde willen stellen. Als May niet genoeg steun krijgt, zal ze zich moeten terugtrekken als leider van de partij en automatisch ook moeten aftreden als premier van Groot-Brittannië. De Conservatieven kunnen dan een nieuwe leider en premier kiezen.


Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Slaapapps: dít zijn de opties en is de kritiek

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'Sanne van Rij'

VANDAAG, 08:30

Dat slapen een vrij belangrijke levensbehoefte is weten we inmiddels wel, maar hoé we altijd moeiteloos richting dromenland kunnen vertrekken lijkt een stuk minder evident. Speciale apps beweren slaapproblemen aan te kunnen pakken, maar wat is ’t aanbod en werken ze eigenlijk wel?

1. Pillow

Altijd al willen weten of je snurkt of in je slaap praat? Of gewoonweg richting ’n ander willen bewijzen dat hij of zij écht een overdaad aan decibellen produceert in de nacht? Dan zou deze app je een handje op weg kunnen helpen. Pillow neemt niet alleen geluidsfragmenten op wanneer je daar om vraagt, maar kan ook je slaap bijhouden of je op het optimale moment wakker maken. Da’s best lekker, want tijdens je allerdiepste slaapmoment ontwaken is precies wat niemand wil. Ook de bèta kan zijn of haar hart ophalen met Pillow – de metingen worden netjes in een grafiek geplaatst waar je lichte slaap, REM-slaap, diepe slaap en wakkere momenten worden bijgehouden.


Wat is er nu gebeurd in Straatsburg?

Wat is er nu gebeurd in Straatsburg?

Bij de schietpartij vielen doden en gewonden / ANP

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 08:08

Paniek op een kerstmarkt in Straatsburg dinsdagavond. Bij een schietpartij kwamen drie mensen om het leven en raakten minstens elf anderen gewond.

Wat is er nu precies gebeurd?

Omstreeks tien over acht 's avonds is er geschoten in het centrum van Straatsburg, Frankrijk. Daarbij zijn doden en gewonden gevallen. Direct na de schietpartij brak er paniek uit op straat, waarna zwaarbewapende agenten de situatie onder controle probeerden te krijgen. Inwoners werd verzocht binnen te blijven en omstanders werden gevraagd het gebied te verlaten.


Artsen behandelen te lang door

Artsen behandelen vaak te lang door

Er zijn geen richtlijnen op dit gebied / Getty Images

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 07:43

Er wordt te lang door behandeld door artsen. Dat blijkt uit proefschrift van internist-oncoloog in opleiding en klinisch farmacoloog Eric Geijteman. Hij promoveert woensdag aan het Erasmus MC in Rotterdam.

Bewuster kijken

Uit zijn proefschrift blijkt dat patiënten met een beperkte levensverwachting, bijvoorbeeld een ongeneeslijke vorm van kanker, vaak overbodige en schadelijke medische interventies krijgen. Volgens Geijteman moeten artsen bewuster kijken naar de lijst van medicijnen en andere behandelingen die patiënten krijgen in hun laatste levensfase.


Het jaar van Loes: wereld ingestort, wereld gewonnen

Het jaar van Loes: wereld ingestort, wereld gewonnen

Loes van Delft.

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 07:00

Als Justin Bieber jouw ontwerp ’post’, Disney met je wil samenwerken en je de Oscar onder de schilders krijgt uitgereikt: dan heb je je topjaartje wel. Maar ja, wat is dat waard als je je grote held nooit meer terug zal zien?

Het jaar van

In de serie Het jaar van interviewen Metro-verslaggevers een persoon voor wie 2018 heel bijzonder was. In deel 1: Erik Jonk en Loes van Delft.


Advocaat wil Jos Brech vrij in afwachting van proces

Advocaat wil Jos Brech vrij in afwachting van proces

Brech werd eind augustus gevonden na een internationale klopjacht / ANP

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 06:53

De advocaat van Jos Brech, Gerard Roethof, wil dat zijn cliënt vrijkomt. Dat heeft hij dinsdagavond in RTL Late Night gezegd. Hij gaat de rechters woensdag in de rechtbank dan ook verzoeken om Brech in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen.

Nachtmerrie

Roethof gaat de rechter vragen „om deze nachtmerrie voor meerdere personen te beëindigen". De nabestaanden krijgen volgens hem ten onrechte de hoop dat een veroordeling zal volgen.


Slachtoffers bij schietpartij Kerstmarkt Straatsburg

Een terreurdaad in het centrum van Straatsburg ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

In het centrum van Straatsburg in Frankrijk is dinsdagavond omstreeks tien over acht in de avond een schietpartij geweest. Bij de aanslag zijn tenminste drie doden gevallen en zeker elf mensen gewond geraakt, waarvan zeven zwaar en vier licht.

Op straat brak hierop direct paniek uit, zwaarbewapende agenten proberen de situatie onder controle te krijgen. Omstanders wordt door de politie en militairen verzocht om het gebied te verlaten. Mensen in het centrum van Straatsburg moeten binnen blijven, het gebied is hermetisch afgesloten. De politie gaat uit van een terroristische daad, de dader zou voor hij op de vlucht sloeg gewond zijn geraakt.


NS blij met opruimactie supporters FC Groningen

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

De meeste artikelen over voetbalsupporters en treinreizen gaan over vernielingen of overlast. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn; de supporters van FC Groningen hebben zich dit weekend zo voorbeeldig gedragen dat ze zelfs een uiting van lof ontvingen van de Nederlandse Spoorwegen.

Zo'n 150 supporters reisden zondag met de trein van Venlo terug naar Groningen, het gezelschap hield een aantal coupés bezet en de sfeer zat er goed in. En dit zonder enig spatje sarcasme.


Studentenvereniging Leuven opgeheven na dood feut

De leden van Reuzegom ©Reuzegom

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

De omstreden studentenvereniging Reuzegom heeft zichzelf opgeheven. Het gezelschap was kwam vorige week zeer negatief in het nieuws na een fatale ontgroening, zo meldt VTM Nieuws.

De 20-jarige student werd tijdens zijn ontgroening gedwongen om drie liter visolie te drinken. Door de grote hoeveelheid zout in de olie werd de jongen onwel en moest met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd. Hulp mocht niet meer baten, hij overleed daar aan een hartstilstand.