Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 12 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Mogelijk afgelastingen voetbal door politiestaking

Het is nog maar de vraag of alle wedstrijden in het betaald voetbal door kunnen gaan dit weekend. Dat komt vanwege de naderende politiestaking die aankomend weekend plaatsvindt. De politie legt dan het ‘gewone’ werk, zoals het beveiligen van sportevenementen en festivals, neer. De KNVB vreest dat niet alle wedstrijden door kunnen gaan.

Het gaat dan om wedstrijden uit de eredivisie of eerste divisie. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om zoveel mogelijk wedstrijden door te laten gaan, zo laat de voetbalbond weten. De burgemeesters beoordelen de wedstrijden apart om een oordeel te vellen. Ook de clubs denken mee over de veiligheid van de te spelen wedstrijden.

Wanneer er precies duidelijkheid komt over of wedstrijden wel of niet doorgaan, is niet bekend. Er zijn al eens eerder dergelijke acties geweest, toen gingen de meeste wedstrijden wel door. Komend weekend wordt in principe een volledige speelronde gespeeld.

Staking

De politiestaking is de volgende actie van de politiebonden. Die voeren nog steeds onderhandelingen met minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid over de nieuwe cao. De bonden roepen agenten op vanaf vrijdagmiddag het werk neer te leggen en tot zondagnacht alleen bij nood uit te rukken. Daarom worden voetbalwedstrijden niet beveiligd door politieagenten. De minister probeert de actie nog te verbieden bij de rechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mogelijk afgelastingen voetbal door politiestaking
Sluiten