Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 sep 2018 / 08:29 uur

50.000 jaar oude dieren aangetroffen in Canada

In noordwest Canada in het deelgebied Yukon is een aparte vondst gedaan. Twee gemummificeerde dieren uit de IJstijd zijn daar namelijk aangetroffen in smeltend ijs. De beesten werden al aangetroffen in 2016, maar het werd vrijdag pas bekend gemaakt door de autoriteiten.

In de voorbije twee jaar is er veel onderzoek gedaan, onder andere naar wat voor dieren het precies waren. Het gaat om een wolvenjong en een kalf van een kariboe (een wild rendier).

Extreem goede staat

Bovendien zijn ze nog in extreem goede staat. Beide hebben ze nog hun vacht, huid en spierweefsel, terwijl geschat wordt dat ze zo’n vijftigduizend jaar oud zijn. Een unieke situatie. Vooral de wolvenpup is haast perfect in tact gebleven, het rendierkalf is dat gedeeltelijk. ,,Het is voor zover wij weten het enige gemummificeerde wolvenjong ter wereld", aldus paleontoloog Grant Zazula.

Wetenschappers zijn uiteraard zeer blij met deze ontdekking en hopen nog verder onderzoek te mogen doen naar de doodsoorzaak, voeding en gezondheid van de dieren. Daarna zullen ze tentoongesteld in het cultureel centrum van Dawson City.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
50.000 jaar oude dieren aangetroffen in Canada
Sluiten