Bregje Simons
Bregje Simons Entertainment 15 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Jimi Bellmartin (69) winnaar eerste The Voice Senior

De 69-jarige Jimi Bellmartin heeft vrijdagavond de titel The Voice Senior in de wacht gesleept. De Brabantse Vughtenaar kreeg van de kijkers thuis de meeste stemmen en won daarmee de eerste editie van RTL4-kijkcijferhit The Voice Senior. De vocalist uit het team van Gerard en Gordon mag een EP opnemen en optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome. Ook mag hij met Marco Borsato op het podium tijdens zijn concert in Carré.

Grote doorbraak

„Ik ben echt in shock”, zei de 69-jarige zanger tijdens de uitzending van RTL Late Night, waar Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de winnaar bekend maakten. Zijn kleinkinderen gaven hem op voor de talentenshow en al bij de eerste noten van zijn blind audition, waar hij It’s A Man’s Man’s Man’s World van James Browns zong, draaiden alle coaches hun stoel om. In de finale vertolkte hij To Love Somebody van Bee Gees en Stand By Me van Ben E. King.

Bellmartin zingt al bijna zijn hele leven. Niet alleen op feesten, maar ook in achtergrondkoren van grote sterren als Percy Sledge, Lou Rawls en Eric Burdon en The Trammps, meldt het AD. Jarenlang reisde hij de wereld over, maar van een grote doorbraak kwam het nooit.

https://www.youtube.com/watch?v=HszluMLNtOw

Succesvol programma

Het is de eerste keer dat de talentenjacht voor senioren werd uitgezonden op RTL. En dat bleek een groot succes: maar liefst 2 miljoen mensen zaten voor de buis op vrijdagavond om de ouderen op het finalepodium te zien. The Voice Senior scoorde als spin-off van The Voice of Holland elke week opvallend hoge kijkcijfers. Volgens deskundigen vinden tv-kijkers uit alle doelgroepen het leuk om ouderen te zien, omdat die het hart op de tong hebben en vaak zelfverzekerder zijn “omdat ze niets meer te verliezen hebben in het leven”.

Jimi (69) met zijn coaches Gerard en Gordon. Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.