Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 22 aug 2018 / 14:45 uur

The End of the F***cking World krijgt tweede seizoen

Het was begin dit jaar dé grote onverwachte hit op Netflix: het Britse tienerdrama The End Of The F*cking World. De serie gaat over de knotsgekke reis van psychopatische scholier James (Alex Lauthner) die zijn vriendinnetje Alyssa (Jessica Bardem) om het leven wil brengen nadat ze samen zijn weggelopen van huis. De acht afleveringen van slechts 20 minuten lang werden door velen gebinched en het open einde liet de kijker met vele twijfels achter.

https://www.youtube.com/watch?v=vbiiik_T3Bo

The end of The End?

Heb je geen zin in spoilers of moet je de serie nog zien? Klik dit artikel dan nu weg en lees dit voor de aardigheid even dit stukje over seksende scholieren op rotondes. Dit heeft natuurlijk helemaal niks met deze Netflixserie te maken maar is wel met seksueel actieve scholieren die alcohol drinken. Net als in deze serie.

Ben je er nog? Mooi, nu kan ik ervan uit gaan dat jij – net als ik – de hele serie in een klap hebt uitgekeken. Waar eindigde het eerste seizoen van The End of The Fucking World? Op het strand, het strand waar hoofdrolspeler James (Alex Lauthner) het water in liep, er klonken geweerschoten van toegesnelde agenten en het seizoen was ten einde. Fade to black. Open einde of komt er nog een nieuw seizoen? Ja, dat komt er. Dit maakte de serie zelf via sociale media bekend.

Seizoen 2

Hoewel er geen releasedata worden genoemd, is het tweede seizoen van de serie in elk geval bevestigd. The End of the Fucking World is gebaseerd op een stripboekenreeks van Charles Forsman. De stripboekenserie eindigde waar seizoen 1 eindigde, er zal dus een team van scriptschrijvers en scenaristen flink aan de bak moeten om het tweede seizoen te realiseren.

Regisseur Jonathan Entwistle zinspeelde ook al op een vervolg. „We zijn op zoek naar wat de liefhebbers van de serie melden. Op deze manier kunnen we kijken hoe we de typerende toon nog beter kunnen voortzetten. De setting en de toon van The End of the Fucking World zijn cruciaal. Voor mij gaat het over James en Alyssa en ik denk dat mensen zich verbonden met hen voelen. In seizoen twee moet deze verbintenis met hen ook naar voren komen. Ik hou ervan hoe zij de wereld om zich heen beschouwen en onderweg de meest vreemde dingen meemaken", liet de 34-jarige regisseur optekenen.

De aankondiging is erg vaag. Of James de seizoensfinale heeft overleeft blijft in het ongewisse. De spontane brunette Alyssa lijkt in elk geval wel zeker haar opwachting te maken in het tweede seizoen. Of het obscure koppel, waar we begin dit jaar een paar intense uurtjes mee beleefden, nog bij elkaar zijn zullen we dus moeten afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The End of the F***cking World krijgt tweede seizoen
Sluiten