Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 aug 2018 / 11:37 uur

Storing Schiphol: opstijgen gaat weer, landen niet

Update 14.10 uur:

Al het vliegverkeer van en naar Schiphol is hervat. Eerst werd het vertrekkend verkeer weer opgestart. Korte tijd later konden er ook weer toestellen landen, zij het in eerste instantie in beperkte mate, meldt Schiphol.

Een woordvoerster van de luchthaven wijst erop dat de storing wel tot enige vertraging kan leiden en raadt passagiers aan de app of de website van de luchthaven te checken voor actuele vliegtijden.

Update 13:57

Het vertrekkend vliegverkeer op luchthaven Schiphol is weer opgestart. Alleen het inkomend vliegverkeer ligt op dit moment nog plat.

Door een storing in het communicatiesysteem tussen de Luchtverkeersleiding en piloten lag eerder vandaag zowel het inkomend als uitgaand vliegverkeer plat. Op dit moment wordt hard gewerkt om de storing op te lossen.

Storing

Het vliegverkeer op Schiphol ligt plat. Door een storing bij de Luchtverkeersleiding is geen inkomend en uitgaand vliegverkeer mogelijk. Dat hebben woordvoerders van zowel de luchthaven als de Luchtverkeersleiding bevestigd.

Waardoor de storing is ontstaan, is nog niet duidelijk. Volgens de Schiphol-woordvoerder ontstond de storing kort na 13:00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Storing Schiphol: opstijgen gaat weer, landen niet
Sluiten