Metro
Metro Eten & drinken 15 aug 2018 / 11:59 uur

Vier handige tips om voedselverspilling te voorkomen

Misschien let je er al op, misschien houd ben je er totaal niet mee bezig: het is hoe dan ook belangrijk om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Maar hoe doe je dit nou zonder er al te veel bij na te denken?

1. Kliekjesdag

Stel één standaarddag in als ‘kliekjesdag’. Bijvoorbeeld de donderdag: alles wat je van maandag tot en met woensdag hebt gekookt en over is, kun je (eventueel met het hele huis) oppeuzelen. Je zult zien dat je meer dan genoeg hebt!

2. Organiseer je koelkast

Organiseer je koelkast om schimmels en verrotte producten te voorkomen. Grote kans dat wanneer je dit niet doet, je over een paar maanden een oude pot mayonaise tegenkomt die niet meer zo lekker ruikt. Met een ‘first in, first out’ beleid, waarbij je nieuwe producten steeds achterin je koelkast legt zodat oude producten vooraan staan, heb je dit helemaal in de hand!

3. Take notes

Maak een lijstje in de keuken en schrijf op wat je weggooit. Wie weet heb je aan het einde van de maand een waslijst aan producten die je voortaan niet meer in huis hoeft te halen.

4. Vriezer!

Vries verse producten in zodat ze langer houdbaar zijn. Weet je niet precies wat en hoe je dit in moet vriezen? Lees dan onze vriezerfeitjes.

Volg Metrolifestyle_NL op Instagram voor jouw dagelijkse portie travel, beauty, lifestyle, food en mode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vier handige tips om voedselverspilling te voorkomen
Sluiten