Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Wijn drinken en toch afvallen: het kan gewoon

Dacht jij dat je dat glaasje wijn of bier moest laten staan om te kunnen afvallen? Dan hebben we nu goed nieuws voor jou! Het kan namelijk tegelijkertijd: heerlijke cocktails drinken en toch afvallen. Gematigde drinkers hebben zelfs minder kans op overgewicht. Al staat of valt alles met een gezonde dosis zelfdiscipline.

Meer calorieën op uitgaansdagen

Je ziet het vaak: mensen die proberen hun summer body in orde te krijgen en daarvoor bier of wijn laten staan. Maar voor hen is er nu goed nieuws. Je kan diëten én zonder zorgen een glas meedrinken. Ben je een gematigde drinker, dan heb je zelfs 27% minder kans op overgewicht, stelt een onderzoek waaraan voedingsdeskundige Alan Aragon meewerkte. Al plaatst hij wel enkele kanttekeningen. „Sommige mensen hebben een hongergevoel dat opkomt wanneer ze alcohol drinken”, zegt hij in Esquire. “Die eetbuien in een staat van dronkenschap kunnen niet heel handig zijn, aangezien je minder goede beslissingen maakt.”

En ‘beslissingen’ is een belangrijk woord hier. Uit een eerdere studie van het Amerikaanse overheidsagentschap National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism werd duidelijk dat mannen gemiddeld 432 calorieën meer eten op dagen dat ze drinken. Daarvan komt iets meer dan 60% van de drank zelf en de rest van de snacks die ze erbij eten. Dat is vaak vooral vlees en vettig eten.

„Als je niet kunt drinken zonder naar de snackbar te gaan of een pizza in de oven te gooien, raad ik je aan om slechts één tot twee glazen alcohol per dag te drinken en goede keuzes te blijven maken”, geeft Aragon mee. „Dan heeft het weinig impact op je gewichtsverlies.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.