Metro
Metro Nieuws 18 aug 2018 / 20:17 uur

Geloei uit je voortuin; koeien aan de wandel

Je kijkt toch wel even raar op als je geloei uit je voortuin hoort komen, vooral als je in een stad woont. Om acht uur ’s morgens ging vanmorgen niet de wekker, maar de koe in Breda. Een zevental koeien was uitgebroken en vermaakte zich prima in de Overkroetenlaan.

Geloei uit je voortuin; koeien aan de wandel
Koeien op de oprit / Paul Buijs

Tocht van tien kilometer

Koeien op de oprit, koeien bij de kliko’s en koeien in de voortuin, schrijft Omroep Brabant over het voorval. De dieren kwamen van een boerderij in Made en waren ontsnapt nadat het stroomdraad van de omheining had losgelaten. De koeien hadden er een indrukwekkende tocht van tien kilometer opzitten, voordat ze eindigden in de Overkroetenlaan.

Ondergekwijld

Schade is er gelukkig niet: een aantal planten hebben eraan moeten geloven, hier en daar is een heuse koeienvlaai te vinden en een enkele auto is ondergekwijld. Buurtbewoner Paul Buijs: „Het waren vriendelijke koeien, ze hebben alleen een paar vlaaien achtergelaten."

Geloei uit je voortuin; koeien aan de wandel
Koeien in de straat / Paul Buijs

Inmiddels is er aan het avontuur een einde gekomen en staan alle koeien weer thuis in de wei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geloei uit je voortuin; koeien aan de wandel
Sluiten