Anne Kersten
Anne Kersten Nieuws 9 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk: het gaat regenen!

Aan alle droogte en hitte komt donderdagmiddag even een eind: het gaat namelijk flink regenen. Er worden regen- en onweersbuien verwacht, met zware windstoten, schrijft Weeronline.

https://twitter.com/KNMI/status/1027425063195353088

Storm

Woensdag werd bekend dat de tweede hittegolf van de zomer voorbij is en donderdag wordt dat nog eens extra duidelijk. Waar ‘s ochtends de zon nog even mag schijnen, worden voor de middag heftige regenbuien verwacht. Weeronline spreekt over storm.

Vanuit het zuiden komt de regen en in Limburg, Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen is er kans op onweer en hagel. Er zal plaatselijk veel regen vallen, waardoor er wederom kans is op wateroverlast. Ook worden er zware windstoten van 80km per uur verwacht.

Eindelijk: het gaat regenen!
De verwachte regen op donderdag / Screenshot Buienradar

Zware windstoten

In de avond gaat het opnieuw regenen. In het westen en oosten van het land kan er tot 30mm regen vallen. Weer worden er zware windstoten verwacht, die in het noordwesten kunnen oplopen tot 110km per uur.

Vrijdag blijft het regenen en is het voor het eerst in tijden wat koeler, met temperaturen rond de twintig graden. Lang duurt dat echter niet, het weekend wordt namelijk weer zonnig.

Hema_regen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.