D. van Aken
D. van Aken Nieuws 9 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Haags PVV-raadslid pleegt zelfmoord

Een Haags PVV-raadslid heeft woensdag zelfmoord gepleegd. Het gaat om de 53-jarige Willie Dille.

,,Met verslagenheid en intens verdriet hebben wij kennisgenomen van het plotseling overlijden van onze collega, strijdmakker, en bovenal vriendin Willie Dille. Wat haar is overkomen en vooral de reacties daarop kon zij niet meer verdragen”, schrijft de PVV Den Haag in een verklaring. Ook PVV-leider Wilders heeft geschokt gereageerd op het overlijden van zijn collega.

Verkracht

Een filmpje op Facebook was de laatste boodschap van Dille. Daarin zei ze dat ze was ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims. Ze zei dat Arnoud van Doorn erachter zat, een oud-PVV’er die zich heeft bekeerd tot de islam en nu voor een islamitische partij in de Haagse raad zit. ,,Hij haat mij intens, het is een vreselijk gemene man”, zei ze.

Op de beelden oogde Dille vermoeid en was zichtbaar vermagerd en diep aangeslagen. Het raadslid vertelde op het filmpje dat ze deze week nog bedreigd was en voor haar leven vreesde. ,,Ik ben bang dat ze mijn kinderen, mijn logés, gaan pakken en daar kan ik niet mee leven.”

Aangifte

Van Doorn reageerde woensdag via Twitter op de berichtgeving en hij was aan het overwegen om aangifte te doen tegen Dille wegens smaad. Maar hij zou verder niet willen reageren op de aantijgingen.

Geschokt

Burgemeester Pauline Krikke heeft haar vakantie afgebroken naar aanleiding van het overlijden. Ze heeft geschokt gereageerd op het overlijden van Dille. ,,Het bericht van het overlijden van Willie Dille raakt mij zeer. De gemeenteraad van Den Haag verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid en collega. Willie Dille stond voor haar zaak. Ze kon stevig debatteren, maar kon ook humoristisch uit de hoek komen. We zullen haar zeer missen in de raad en in het debat”, aldus Krikke in een schriftelijke verklaring.

Ook premier Mark Mark Rutte zegt geschokt te zijn. ,,Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Heb Geert Wilders en de PVV veel sterkte gewenst met dit zware verlies. Sta in nauw contact met burgemeester Pauline Krikke en J&V minister Ferdinand Grapperhaus”, laat hij via Twitter weten.

Dille werd in Den Haag geboren op 2 juni 1965. Ze was lid van de Haagse gemeenteraad en zat daarvoor voor de PVV in de Tweede Kamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.