Metro
Metro Nieuws 17 aug 2018 / 20:39 uur

Duits pretpark bouwt drop tower van 120 meter hoog

Waaghalzen opgelet! Een pretpark in Duitsland pakt uit met een recordbrekende attractie: Hansa-Park opent volgend jaar een drop tower van maar liefst 120 meter hoog, en daarmee wordt het de hoogste vrijevaltoren van Europa. Dat heeft het park vanavond bekendgemaakt.

De dare devils onder ons worden eerst langzaam omhoog getakeld. Vervolgens kantelen de stoelen 30 graden voorover en zakken passagiers met 120 kilometer per uur de diepte in. Je moet het maar durven…

Amerikaanse Six Flags

De vrijevaltoren gaat Highlander heten en komt uit de fabriek van het Zwitserse bedrijf Intamin. De opening zal in de loop van 2019 plaatsvinden. Er bestaat wereldwijd slechts één vrijevaltoren die hoger is dan de nieuwe drop tower van Hansa-Park. Dat is de 126 meter hoge Zumanjaro: Drop of Doom in het Amerikaanse Six Flags Great Adventure, vastgemaakt aan de constructie van de achtbaan Kingda Ka.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duits pretpark bouwt drop tower van 120 meter hoog
Sluiten