Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 8 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Baasje laat hond expres kat aanvallen

Een man uit Helmond krijgt momenteel bakken kritiek over zich heen. Bewakingscamera’s legden vast hoe hij zijn hond aanspoort een kat aan te vallen. De baasjes van de kat deelden de beelden op internet en de dierenbeul heeft met zijn actie op zijn zachtst gezegd geen vrienden gemaakt.

Dick Hermsen, de eigenaar van kat Kokkie deelde de beelden op Facebook en schrijft erbij: ,,Onze lieve kat Kokkie (15 jaar) ligt lekker in de voortuin. Het is 40 graden. Dan loopt er een enorme dierenbeul langs met zijn hond. Kijk dit filmpje. We willen graag weten wie de man is." Op de beelden is te zien hoe de kat gewoon rustig in de voortuin ligt terwijl de man met de hond langsloopt.

Aangelijnd

Er lijkt niets aan de hand, de hond wil instinctief wel naar de kat toe, maar hij zit aangelijnd dus Kokkie lijkt veilig. De man die de hond uitlaat merkt door het getrek pas dat zijn viervoeter oog heeft voor iets anders en draait zich om. In plaats van het dier om te laten draaien en mee te nemen naar huis, maakt hij de riem los. Daarna geeft de man hem zelfs een schopje ter motivatie en dan valt het beest aan. Kat Kokkie krijgt de schrik van z’n leven en kan nog net op tijd wegkomen.

https://www.facebook.com/100005261430294/videos/904102833108423/?id=100005261430294

Dit alles zagen de eigenaren van Kokkie vanuit het buitenland, zij zijn namelijk op vakantie. Om die reden hebben ze ook nog geen aangifte gedaan, vertelt Dick aan Editie NL. ,,Het is een enorme dierenbeul en verdient het niet om een hond te hebben. Zo’n gast moet aangepakt worden”, zegt hij. Inmiddels is het Facebook-bericht bijna 10.000 keer gedeeld en zijn er zo’n 3.000 reacties op gekomen. Daardoor weten de baasjes van Kokkie zo goed als zeker wie de dader is. ,,We weten bijna zeker dat het een man is die bij ons in de straat woont. We hebben nog geen contact met hem opgenomen, maar als we thuis zijn gaan we verhaal halen.”

Heftige reacties

Naast de tips over de dader, komen er veel boze reacties binnen. Dat doet de eigenaar van de kat goed. ,,De video staat er pas een paar uur op en is nu al bijna 10.000 keer gedeeld. Het is fijn om te zien dat mensen dit soort gedrag afkeuren." Toch vindt hij ook dat sommige reacties wel echt te ver gaan. Mensen zeggen te hopen dat de man zelf aangevallen of gebeten wordt, daar is Dick het niet mee eens. Hij handelt dit liever gewoon via de politie af.

Met kat Kokkie gaat het naar verluidt goed. Hij kon gelukkig op tijd weg komen en was de hond te snel af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.