Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Stille uren’ voor autisten in Engelse supermarkt

Speciale winkeluren voor mensen met autisme: de Britse supermarktketen Morrisons gaat ze introduceren. Een keer in de week wordt de muziek uitgezet, de verlichting gedimd en draaiende machines gestopt.

Er wordt gedacht om de ’stille uren’ in de winkels op zaterdag van 09.00 uur tot 10.00 uur te in te voeren. Er is al een proef gedaan, het is nu de bedoeling dat alle 493 supermarkten van de keten hieraan mee gaan doen.

Is het echt nodig?

„Autisten zien, horen en voelen de wereld anders dan andere mensen, vaak op een intensere manier”, vertelt Daniel Cadey van the National Atistic Society aan The Huffington Post. „Morrisons ‘Quieter Hour’ is een stap in de goede richting voor autistische mensen die supermarktinkopen een echte strijd vinden.”

Nederland kent dit concept nog niet. „Maar ik verwacht wel dat het gaat komen want dit is niet alleen maar van belang voor mensen met autisme. Ook mensen die aan epilepsie lijden of aan ADHD hebben hier veel baat bij”, vertelt Joli Luijckx, woordvoerster Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) tegen het AD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.