Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 9 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Nederlands kattenfilmpje van interview gaat viral

Een Nederlands kattenfilmpje van een verslaggever van het programma Nieuwsuur is viral gegaan. De video is al anderhalf miljoen keer bekeken en het Twitterbericht is meer dan 15.000 keer geliket.

Het filmpje is onderdeel van de opnames van Nieuwsuur voor een reportage over Polen. Daar heeft de regering ervoor gezorgd dat 27 leden van het Hooggerechtshof, waaronder de opperrechter, vervroegd met pensioen gaan. Foute boel, dus, en genoeg reden voor Nieuwsuur om de Poolse politicoloog en historicus Jerzy Targalski om zijn mening te vragen.

Staart

Tijdens de reportage is er wel een probleem: de kat lijkt het niet zo leuk te vinden dat Targalski alle aandacht krijgt. De kat besluit daarom plaats te nemen op zijn schouders en dus vol in beeld te gaan zitten. Het wordt daardoor wordt moeilijk te letten op de woorden van Targalski, vooral omdat de staart van de kat regelmatig voor de ogen van de Poolse professor zwaait.

Targalski zelf lijkt er overigens minder mee te zitten: hij gaat onverstoorbaar door met het interview en probeert de kattenstaart naast zijn hoofd te houden. Het is dan ook niet bepaald de eerste keer dat dit gebeurt, vertelt Targalski aan de NOS: „De kat doet niet anders. Waar ik ook ben, hij klimt altijd op mijn schouders. Wel vijf keer op een dag.”

Eerder deze maand deed de kat, die Lisio heet, overigens bijna hetzelfde tijdens een Pools interview. Hij sliep toen op de rug van Targalski. Destijds was de kat een stuk minder prominent in beeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.