Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 jul 2018 / 16:05 uur

8 Thaise voetballers gered uit grot, nog 5 vast

Acht van de Thaise voetballers zijn inmiddels gered uit de grot van Tham Luang, in het Noorden van Thailand. Vier Thaise kinderen en hun 25-jarige coach zitten nog vast in de grot. De reddingsactie wordt dinsdag hervat.

Zondag werden de eerste vier jongens al uit het grottenstelsel gered. De volgende vier werden maandag uit de grot gehaald. De verwachting is dat de reddingsactie nog tot en met dinsdag duurt, maar het zou ook kunnen dat de duikers tot woensdag nodig hebben.

Dezelfde duikers

De jongens worden onder begeleiding van twee professionele duikers naar buiten gebracht. Ze krijgen daarvoor kalmerende middelen, zo melden plaatselijke media. Maandag en zondag zijn dezelfde twee duikers ingezet. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van Thailand is dat omdat ze nu ervaring hebben met wat ze te doen staat.

De voetballers raakten twee weken geleden ingesloten door water dat de uitgang van de grot blokkeerde na regens. De groep die bestaat uit een jeugdvoetbalteam en hun trainer werd vermist, tot afgelopen week duikers de uitgeputte en hongerende jongens in een afgelegen holte in de grotten traceerden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 Thaise voetballers gered uit grot, nog 5 vast
Sluiten