Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 jul 2018 / 04:09 uur

Bewoner kwijt na explosie in Arnhemse flat

Update 13:16:

Twee mensen die maandag zwaargewond waren geraakt door een explosie en een brand in een flat in Arnhem, zijn overleden aan hun verwondingen. Een derde persoon ligt gewond in een ziekenhuis. Hij was na de brand weggerend en werd dinsdagochtend vroeg gevonden. De politie had een helikopter, speurhonden en een boot ingezet om hem te zoeken.

De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers. De explosie was iets na 21.00 uur aan de Daphnestraat in het zuiden van Arnhem. Buren zetten één van de slachtoffers onder de douche, een ander rende een sloot in. Ze werden met zware brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. Daar bezweken ze aan hun verwondingen. Dinsdag rond 5.30 uur werd het derde slachtoffer gevonden, een eindje verderop.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend, maar de politie spreekt wel van verdachte omstandigheden. Zo vonden rechercheurs sporen van „drugsgerelateerde zaken”.

Origineel bericht:

Bij een explosie, gevolgd door een brand in een flat in Arnhem is een mogelijke bewoner van de flat vermist geraakt. Twee anderen raakten zwaargewond. De laatste twee zijn met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland Midden. Naar de derde persoon wordt nog gezocht.

Burgernet

De persoon is mogelijk gewond geraakt bij het incident, want getuigen zeggen gezien te hebben dat deze persoon na de explosie uit de flat is gekomen. Volgens De Gelderlander had de man van ongeveer veertig jaar oud bloed op zijn kleding. De politie is op zoek naar deze persoon. Daarom is een burgernetmelding uitgedaan.

De brand woedde in een appartement op de bovenste verdieping. Inmiddels is de brandweer de brand meester. Naar de oorzaak doet de brandweer nog onderzoek. Ook een forensisch team van de politie wordt ingezet in het onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bewoner kwijt na explosie in Arnhemse flat
Sluiten