Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 jul 2018 / 04:24 uur

Ouderen gewond na brand in zorgcentrum

Het was een vreselijke nacht voor de bewoners van een woon- en zorgcentrum voor senioren aan de Heycoplaan in Breukelen. Door een brand in het complex zijn meerdere mensen gewond geraakt. Zeker elf mensen zijn naar het Calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht gebracht, laat het ziekenhuis weten. De slachtoffers worden langzaam maar zeker overgebracht naar andere afdelingen of verpleeghuizen.

Twaalf slachtoffers

De veiligheidsregio spreekt van twaalf slachtoffers. Volgens een woordvoerster hebben ze verschillende verwondingen opgelopen, maar zijn de meesten naar het ziekenhuis gebracht vanwege het inademen van rook.

Foto: ANP

De brand die maandagavond uitbrak in een van de woningen was vrij snel onder controle. Maar de hulpdiensten gingen door met de ontruiming in verband met de rookvorming in het pand. Een deel van de bewoners mocht al snel weer naar huis, maar eigenaren van 113 andere woningen moesten deze nacht ergens anders doorbrengen.

Noodhulpteam

Het Rode Kruis had op verzoek van de veiligheidsregio een noodhulpteam naar de locatie gestuurd. Deze acht vrijwillige hulpverleners gaven eerste hulp aan lichtgewonden en ondersteunen de normale hulpdiensten. Daarnaast is nog een team van acht mensen ingezet die hielp met de opvang van de ouderen. „Dan moet je denken aan eerste opvang en het rondgaan met drinken", aldus een woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ouderen gewond na brand in zorgcentrum
Sluiten