Metro
Metro Nieuws 9 jun 2018 / 06:44 uur

Zus koningin Máxima begraven in Argentinië

De zus van koningin Máxima, Inés Zorreguieta, is vrijdag in Argentinië begraven. De uitvaart was in de buurt van Buenos Aires.

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander en hun drie kinderen, de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane, waren bij de uitvaart. Inés was de peettante van prinses Ariane.

Vader Jorge

Op de begraafplaats van Pilar, een stadje ten westen van de hoofdstad, ligt ook vader Jorge Zorreguieta, die vorig jaar op 89-jarige leeftijd overleed, begraven. In eerste instantie werd gemeld dat de uitvaartplechtigheid dit weekend zou zijn.

Staatsbezoek

Koning Willem-Alexander gaat na de begrafenis naar Letland voor een staatsbezoek dat maandag begint. Daarna gaat de koning naar Estland en Litouwen. Koningin Máxima zal hem niet vergezellen. Ze zegde voor komende week al haar publieke optredens af.

Inés Zorreguieta was pas 33, dertien jaar jonger dan koningin Máxima. Ze werd woensdag dood gevonden in de slaapkamer van haar appartement. Van een misdrijf is geen sprake, lieten de Argentijnse autoriteiten weten. Eerder meldde de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dat het vermoedelijk gaat om zelfdoding.

Slim en getalenteerd

Inés had een goede band met haar zus. Ze was kunstenaar, met een enorme passie voor muziek. Inés studeerde psychologie aan de Universidad de Belgrano en studeerde cum laude af. Het ging niet goed met haar geestelijke gezondheid: Máxima zou meerdere keren tevergeefs hebben geprobeerd om haar jonge zusje naar Nederland te halen.

Reageer op artikel:
Zus koningin Máxima begraven in Argentinië
Sluiten