Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 9 jun 2018 / 07:34 uur

Mooi kijkcijfer en lof voor laatste show Humberto

Voor Humberto Tan was het een mooie afsluiting van vijf jaar RTL Late Night maken: zijn laatste aflevering trok 1,27 miljoen kijkers en werd daarmee op het achtuurjournaal na het best bekeken programma.

Edsilia Rombley en Kensington traden op, Armin van Buuren, Louis van Gaal en John de Mol behoorden tot de ‘suprise-gasten’ van de avond: Tan wist in de hele laatste week niet wie er aan de tafel zou schuiven. Ook Luuk Ikink, de eerste sidekick van Tan, was van de partij.

‘Huilebalk’ Humberto

Bij Evers Staat Op vertelde de presentator vrijdag al „misschien een enorme jankerd te zijn”, waarmee hij doelde op de vloeiende tranen bij de laatste afleveringen van wat er uiteindelijk meer dan 1000 (!) waren. „Ik vroeg me ook af van: ‘jeetje man, waarom huil je zo veel?’ Ik probeer de hele tijd aan de Belastingdienst te denken en niet te huilen", zei Humberto. „Het komt denk ik door het besef van het naderende einde."

En ook vrijdagavond, ‘een moeilijke avond’, was het logischerwijs raak. Het NH Schiller in de hoofdstad, waar de talkshow steevast plaatsvond, zat ook bomvol met familie, vrienden, collega’s en ‘mensen die de afgelopen jaren mij en andere collega’s een warm hart toe hebben gedragen."

Zakdoekjes waren nodig. Foto: ANP

Overladen met prijzen

„RTL Late Night heeft me zoveel gegeven. Wat ik ook ga doen in de toekomst, dat zal ik altijd bij me dragen. Bedankt voor het kijken. Dankjewel voor de afgelopen vijf jaar en 1055 afleveringen Late Night." Daarmee sloot Tan, die werd overladen met prijzen voor zijn presentatiekunsten, de show af.

Het programma, dat de laatste maanden minder kijkers trok, komt na de zomer terug met Twan Huys als presentator. Humberto tan gaat in de herfst Dance Dance Dance presenteren, ook wordt hij de nieuwe presentator van Holland’s Got Talent.

Jammer/terecht

Twitteraars will be Twitteraars en dus is er altijd ook wel een punt van (on)terechte kritiek of een zure boodschap te vinden op de show en de laatste optredens van Tan als presentator.

Maar veel Twitteraars betreuren het vooral dat Tan het veld moest ruimen:

https://twitter.com/mbsimon73/status/1005184301086978048

https://twitter.com/Andere_VanDuin/status/1005201580738727937

Ga jij kijken naar het nieuwe seizoen? 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mooi kijkcijfer en lof voor laatste show Humberto
Sluiten