Metro
Metro Nieuws 2 jun 2018 / 12:50 uur

Gehandicapte Owen (5) krijgt speciale gamecontroller

De Groningse Owen (5) had lange tijd een grote wens: samen met zijn vader op de Xbox spelen. Maar doordat hij aan één hand geen vingerkootjes heeft, kon hij de gamecontroller niet bedienen. Daar bedachten een aantal Groningse studenten een oplossing op: een speciale gamecontroller voor Owen.

Facebookbericht

Het racespelletje Forza is wat Owen het liefst doet op de Xbox. Maar omdat zijn vingertjes te kort zijn, kon hij niet bij het pookje om te remmen. Zijn moeder Lucy besloot een berichtje te plaatsen op Facebook. Ze deed een oproepje naar mensen die mee wilden denken met hen om hier een oplossing voor te vinden.

Twee docenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen op de Hanzehogeschool zagen het oproepje van de moeder en werden meteen enthousiast. „Het is een oproep die past bij ons thema: playfull interactions”, vertelt een van hen aan RTV Noord. „Ons doel daarbij is het functiebehoud bij de mensen voor elkaar te krijgen of te verbeteren.”

Speciale controller

Owen mocht op bezoek komen bij de docenten en studenten en legde aan de klas uit waarom hij hulp nodig had van hen. Nadat de studenten zijn handen hadden bestudeerd, begonnen ze aan een ontwerp voor de speciale controller. De studenten hebben de knoppen langer gemaakt en de handgrepen korter, zodat Owen overal met zijn korte vingers bij kan.

Nu, bijna vijf maanden later, heeft Owen eindelijk de controller waarmee hij zijn favoriete spel kan spelen. Maar dat betekent niet dat hij non-stop op de Xbox speelt. Daar zijn duidelijk afspraken over gemaakt. Een paar keer per week mag hij een uurtje op de spelcomputer, maar voor de rest moet hij volgens zijn moeder lekker buiten spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gehandicapte Owen (5) krijgt speciale gamecontroller
Sluiten