Redactie Metro
Redactie Metro Relaties & seks 2 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Waarom liefde op de werkvloer zo logisch is

Relaties op de werkvloer zijn verre van ongebruikelijk. Waarom collega’s zo vaak voor elkaar vallen? Spoiler: omdat je zoveel tijd met elkaar doorbrengt.

Uit een onderzoekje van totaljobs.nl blijkt dat 22 procent van de mensen hun geliefde op werk heeft ontmoet. En dat is tegenover 18 procent via vrienden, 13 procent online en 10 procent ouderwets op een avond in de kroeg, het hoogste percentage.

Geheim

Hoewel liefdesrelaties tussen collega’s veel voorkomen, zegt maar liefst 76 procent van de ondervraagden die relatie liever geheim te houden. Redenen om negatief te denken over zo’n relatie zijn angst voor mogelijke roddels of grappen van andere collega’s, angst om gediscrimineerd en de druk om je professioneler te gedragen.

Volgens David Brudö, CEO van gezondheidsapp Remente brengen de meeste volwassenen 1680 uur per jaar door op kantoor en logischerwijs spendeer je dus ook veel uren met je collega’s. Daardoor krijg je, of je het nu wilt of niet, de kans om hen goed te leren kennen, vertelt hij aan Business Insider.

Persoonlijk

Naast de werkgerelateerde eigenschappen van je collega’s, is de kans ook groter dat je persoonlijke dingen met (sommigen) van hen deelt. Brudö: „Het is makkelijk om persoonlijke informatie te delen en te praten over moeilijke situaties die jullie tegenkomen op kantoor – misschien doe je dat tijdens een lunch of een borrel na werk.” En dat schept een band.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.