E.Westland
E.Westland Nieuws 18 jun 2018 / 11:30 uur

Belachelijk gemaakte borstbeeld Ronaldo vervangen

Op de dag dat Christiano Ronaldo voor Portugal een hattrick scoorde tegen de Spanjaarden, afgelopen vrijdag, besloten de Portugezen dat hun nationale held niet langer met een niet-lijkend standbeeld geëerd kan worden. Het volop belachelijk gemaakte standbeeld is vervangen door een andere.

Even terug naar maart vorig jaar. Op het vliegveld van Madeira werd een borstbeeld van de gevierde voetballer onthuld. Direct werd het door velen weggehoond. Beeldhouwer Emanuel Santos beweerde echter dat het werk „een kwestie van smaak was” , schrijft BBC.

De familie van Ronaldo zou om een vervanging van het beeld hebben gevraagd. Hoewel het nieuwe beeld wellicht wat meer gelijkenissen vertoont met de ‘echte’ Ronaldo, is niet iedereen even blij met het vervangende beeld. Er is zelfs een petitie gestart om het oude beeld weer terug te krijgen.

„Het beeld is een attractie voor ons eiland en we kunnen niet accepteren dat het vervangen is", aldus de activisten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belachelijk gemaakte borstbeeld Ronaldo vervangen
Sluiten