Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 18 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Familie-abonnement: wanneer wordt het voordelig?

Na T-Mobile komt nu ook Vodafone met een familie-abonnement. Hierbij wordt er gestart met een normaal duur abonnement, maar kan je vervolgens goedkoper familieleden of vrienden zich laten aansluiten.

Rekensommetjes

De vraag is alleen. Is dat echt zo voordelig? Om dat te beantwoorden moet je een paar rekensommetjes maken. Zo heb je bij Vodafone voor 45 euro het basisabonnement Red Together (bestaande uit 40 GB). Hierna kunnen maximaal vier anderen zich aansluiten voor een bedrag van 15 euro extra.

Met zijn tweeën ben je dus zestig euro kwijt, met zijn drieën 75, met zijn vieren 90 en als je het ten volle benut betaal je 105 euro in de maand. Dan heb je uiteindelijk een bundel met zijn vijven van maximaal 160 gigabite. Dat is gemiddeld 32 GB per persoon per maand, wat natuurlijk een flinke bundel is.

Toch heeft telefoonaanbieder Tele 2 op dit moment een aanbod, waarbij je voor 25 euro ongelimiteerd gebruik kan maken van het internet. Dit betekent dat je minimaal met vier man voor het familie-abonnement van Vodafone nodig hebt, om het voordeel eruit te halen. Overigens moet daar bij wel aangetekend worden, dat mensen die thuis Ziggo-televisie/internet hebben vijf euro korting krijgen.

Familie-abonnementen

De T-Mobile familie-abonnementen zitten iets anders in elkaar. Daarbij krijg je alleen korting als je op hetzelfde adres woont en met anderen (maximaal vijf) die een Unlimited-abonnement hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.