Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 7 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Man zet inboedel in de fik na bankroet-verklaring

Wanneer je bankroet of failliet wordt verklaard nadat je voor een (lange) periode je betalingsverplichtingen niet bent nagekomen, is de kans groot dat je bent overgeleverd aan deurwaarders, die je huisraad in beslag kunnen nemen.

Waar menigeen zich daar hoogstwaarschijnlijk noodgedwongen aan zal overgeven, besloot de 65-jarige John Cartwright het anders aan te pakken.

Onder het credo ‘als ik mijn spullen niet kan hebben, dan mag niemand ze’, zette hij zijn volledige inboedel in de fik. En dat zal hem duur komen te staan.

Benzine in verhuiswagen

De spullen van de 65-jarige man werden in februari uit zijn huis gehaald en in een verhuiswagen gezet. Op klaarlichte dag gooide de Engelse Cartwright daar benzine overheen en stak dit aan, tot ontsteltenis van de verhuizers. De Engelsman stond daarna ‘rustig’ te kijken hoe de boel vlamvatte, en besloot onder het genot van een kopje thee (!) de politie en brandweer op te wachten.

De schade van de truck liep flink in de cijfers door de brand: ruim 34.000 pond, schrijft Metro UK. Dat zal het bedrijf hem in rekening brengen – al zal dat misschien nog lastig worden, gezien de financiële positie van de man.

Lange celstraf

De Engelsman werd opgepakt en verscheen maandag voor de rechtbank. Daar werd hij veroordeeld voor de brandstichting: waarschijnlijk zal de Engelsman voor meerdere jaren de cel in moeten. De uitspraak van de precieze straf volgt nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man zet inboedel in de fik na bankroet-verklaring
Sluiten