Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 mei 2018 / 16:04 uur

Actrice Ashley Judd klaagt Harvey Weinstein aan

Filmregisseur Harvey Weinstein ligt opnieuw onder vuur. Er is een aanklacht tegen hem ingediend door actrice Ashely Judd, zij verwijt de Hollywoodproducent dat haar loopbaan door hem schade heeft opgelopen.

Omdat zij tegenstribbelde toen hij haar seksueel bejegende, zou hij haar op een zogenaamde ‘zwarte lijst’ hebben gezet, wat betekende dat er geen enkele acteerklus meer richting Ashley kwam. „Ik ben hierdoor werk misgelopen en dus ook geld. Mijn naam is te grabbel gegooid, dat durf ik met zekerheid te zeggen", aldus de actrice in een interview met ABC News.

Time’s up

De aanklacht werd ingediend bij de rechtbank van Los Angeles en betreft onder andere de bekende Lord of The Rings-films van regisseur Peter Jackson. Hij beweert dat hem destijds werd verboden een aantal actrices te casten voor zijn films, onder wie Judd. Waarom dat niet mocht, werd hem niet verteld.

Het geld dat Ashley eventueel opstrijkt met deze zaak, wil ze doneren aan de Time’s Up beweging.

Een woordvoerder van Weinstein zei in een reactie dat de voormalig filmproducent „noch mevrouw Judd heeft belasterd, noch zich met haar carrière heeft bemoeid.”

#Metoo

Judd was een van de eerste vrouwen die sinds oktober 2017 Weinstein, openlijk van seksueel wangedrag hebben beschuldigd. Kort daarna ontstond daarna op sociale media de #MeToo beweging tegen seksuele intimidatie en mishandeling. De Oscar-winnende producent is sindsdien door meer dan zeventig vrouwen beschuldigd van seksuele ongepastheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Actrice Ashley Judd klaagt Harvey Weinstein aan
Sluiten