Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Hyves-alternatief al na enkele uren gehackt

Hyves stopte in 2013, maar zag dinsdag opnieuw het levenslicht. Het duurde echter niet lang of de site werd gehackt en omstreeks 16:30 uur weer offline gehaald.

Alternatief

Het ging overigens niet om het sociale netwerk van de Telegraaf Media Group (TMG), maar om de site Hyven.nl. Het Hyves van TMG werd toentertijd offline gehaald vanwege tegenvallende bezoekcijfers.

Hyven, leek qua opmaak sterk op Hyves.nl, maar heef volgens Nu.nl geen toestemming van de uitgever verkregen om het merkrecht, of uiterlijk van Hyves te gebruiken. TMG liet dinsdag weten dat sites die gebruikmaken van dezelfde opmaak als het sociale netwerk, daarvan bericht krijgen.

Niet goed beveiligd

Er zouden meerdere sites te vinden zijn die sterk lijken op het eerdere Hyves, met deze netwerken werd contact gezocht, zo ook met Hyven.nl.

Hyven bleek echter niet goed beveiligd. Kwetsbaarheden op de site maakte het makkelijk voor hackers om de site binnen te dringen en inloggegevens te bekijken. Dit gebeurde eind van de middag toen een hacker elk profiel liet doorlinken naar een pornowebsite.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.